de-oliebaron-treatments-uyuni

Uyuni treatment

Waar komt het vandaan
Deze lichaamsbehandeling vindt zijn oorsprong in Bolivia, in het Andesgebergte, op de Salar de Uyuni. Dit is een eindeloos grote zoutvlakte op 3500 meter hoogte, Na het regenseizoen, als het regenwater de omliggende meren heeft gevuld en uiteindelijk doet overstromen, loopt de Salar de Uyuni ook onder water. Het regenwater bevat o.a. natrium en lithium. Het water verdampt weer, maar de mineralen blijven achter, zo wordt de zoutvlakte in stand gehouden.

Op de Uyunivlakte staan cactussen (de oudste wel 1000 jaar oud) waar het zout zich tegen afzet en de eigenschappen van de cactussen overneemt. Het zout bevat hierdoor de vitamines en antioxidanten van de cactus en heeft hierdoor ook een helende en herstellende werking. Door het vochtige en vrij koude klimaat ontwikkelde de bewoners, de Uros indianen, reumatische aandoeningen. Het zout werd in bundeltjes verwarmd en werden in eerste instantie gebruikt om de spierpijn te verlichten. De geur van de zoutvlaktes is in de produkten vertaald met verkwikkende topnoten uit de eucalyptus en witte munt, met een vleugje limoen.

Hoe werkt het
De behandeling start met een goede reiniging met warme compressen en bodyfoam, die is verzorgend en verzachtend door o.a.de toevoeging van Aloe Vera. Dit wordt opgevolgd door een massage met warme en zout (van de Uyunivlakte) gevulde bundeltjes en Uyuni olie. De olie is op basis van amandel en abrikozenpit, die de huid beschermt, verzacht en voedt. Door de warme bundeltjes trekken de voedingsstoffen uit de olie extra goed in de huid. Afhankelijk van welke behandeling wordt gedaan volgt er een scrub die met het fijne zout uit de oceaan zorgt voor een zijdezacht en egale huid. Of er wordt een pakking aangebracht, die op basis is van klei en eucalyptus. Deze wordt afgedekt door plasticfolie en zuivert, reinigt en polijst de huid zo goed, dat hij daardoor schoon en egaal aanvoelt. Met warme compressen wordt deze verwijderd en de behandeling beeindigd met de verzorgende bodybutter.

Voor wie geschikt
Iedereen die de dagelijkse beslommeringen even wil laten voor wat ze zijn.

Niet geschikt voor
Mensen die zwanger zijn én mensen die allergisch zijn voor mentol of eucalyptus.

Tarieven

Voor 30 min.: € 30,00
Voor 60 min.: € 55,00
Voor 90 min.: € 75,00

Laat u meevoeren in deze oeroude behandeling en droom mee naar de warme weldaad van Bolivia!